On kohdattava riittävän monta kusipäätä, jotta läheisriippuvuudesta voi parantua!

Rakkaus ei paranna läheisriippuvaista. Huono kohtelu parantaa, jos sen oikein oivaltaa!

Kysymys kuuluu: “miten paljon sä olet valmis sietämään huonoa kohtelua?!” “Niin paljon, että sä et ota sitä enää vastaan!” Kun on riittävän monta kusipäätä kohdannut, sun solut huutaa “hallelujaa,” jos ne vähänkin haistaa, että tilanteessa on jotain shittiä.

Läheisriippuvaisen sydän sulaa, kun hän näkee toisen kärsivän. Hän ryntää auttamaan, vaikka hänellä itsellään ei olisi siihen voimia ja resursseja. Häntä ja hänen tarpeitaan ei huomattu, kun hän olisi turvaa ja suojelua kipeimmin tarvinnut. Tästä syystä hänestä tulee muiden suojelia. Varhaiset kokemukset jättivät häneen jäljen ettei hänen tarpeillaan tai elämällään ole niin väliä. Syntyi vääristynyt lähtökohta elämälle: “olen olemassa muita varten”.

Tuntuu epäreilulta, että hän joka tekisi mitä tahansa toisten puolesta, saakin kasan paskaa niskaan. Ei ole kyse huonosta onnesta tai rangaistuksesta, kun läheisriippuvainen kohtaa elämässään ihmisiä jotka kohtelee huonosti ja käyttää hyväkseen. Jos puoliasi ei ole lapsena pidetty ja rajojasi jo varhain ylitetty, tulet kokemaan samaa aikuisena.

Sanoista ja tunteista viis, teot ovat niitä jotka puhuu!

Elämässä selviämisen kannalta on elin tärkeää oppia pitämään omia puolia ja asettamaan rajoja. On pakko oppia se tosiasia, että “kaikkien” intentio ei ole täällä hyvä ja ihmiset tekee pahoja tekoja. On luovuttava naivista ymmärtäjän roolista ja tuijotettava konkreettisiin tekoihin. “Miksi hemmetissä mun tulisi ymmärtää kiusaajaa tai kusettajaa, kun hän ei välitä pätkääkään miltä musta tuntuu!”

Voit kääntää opiksi kaikki ne kohtaamiset ja parisuhteet, joissa sinua on manipuloitu ja kohdeltu huonosti. Osaat jatkossa sulkea sydämesi tyypeille jotka eivät ole sinun arvoisiasi. Alat käyttämään entistä enemmän maalaisjärkeä ja lopetat turhan tunteilemisen sekä romantisoimisen. Enää et sorru johonkin “pelleen” voimakkaan kemian vuoksi. Itsesuojeluvaistosi on sen verran kehittynyt, että haistaessasi vähänkin “palaneen käryä” katkaisee se tunnesiteen nopeasti pois.

Elämä on tuonut tarkoituksella tiellesi kusipäitä ja huonoja kohtaamisia, jotta sä alat rakastamaan ja arvostamaan itseäsi, sekä oivallat sen tosiasian, että sä olet sun elämässäsi se tärkein ihminen! Nämä kusipäät opettavat sua myös erottamaan jyvät akanoista! Alat olemaan se elämästäsi puuttunut, suojeleva aikuinen Sinulle itsellesi!

Kirjoittaja on hyvinvointiin pahoinvointi kohtaamalla valmentaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, sekä mielenterveyden kokemusasiantuntija.

Author: Marja Matikainen

Tervetuloa sivustoilleni! Olen Marja, sanataiteilija ja mielenterveyden kokemusasiantuntija. Olen psykiatrinen sairaanhoitaja koulutukseltani ja perehtynyt vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Omaan paljon kokemuksellista tietoa ja ymmärrystä monesta mielenterveysoireesta. Tunneyliherkkyyden vuoksi aistin elämää hyvin syvällisesti. Näen mielenterveysoireilun pikemminkin tervehtymisprosessina, kuin sairautena. Ilman oireita emme pääse kiinni siihen mikä meidät "sairastutti". Syyn avulla paranemisprosessi voi alkaa.

One thought on “On kohdattava riittävän monta kusipäätä, jotta läheisriippuvuudesta voi parantua!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: