Oivalluksia ja lohdutuksen sanoja Sinulle

Anna ahdistuksen koskettaa sinua. Sillä on jotain kaunista tarjottavanaan. Kun hyväksyt sen hetkessä osaksesi, liikuttaa se sinua oikeaan suuntaan.

Työssä uupuminen ei ole yksilön ongelma, vaan yhteisön ongelma. Kyynerpäätekniikka, epäeettiset toimintatavat, suorittamiskeskeisyys, toisten kohtaamattomat tunnepahat tuntuvat herkkätuntoisen kehossa. Silloin uupuja ei ole suinkaan työpaikan heikko lenkki, vaan osoitus vahvuudesta tuntea ja aistia todellisia ongelmakohtia.

Työelämässä uupuja on usein herkkä
ja terveellä tapaa tunteva ihminen.
Meidän tulisi kysyä mikä työssä, työyhteisössä ja tai työkulttuurissa on vikana, jos se uuvuttaa ihmisen?

Kun sä tunnet, että sua ahdistaa, on se silloin terveen merkki. Jos et sä tunne ahdistusta vaikean tunteen noustessa, on se signaali josta tulisi olla huolissaan.

Mielenterveysongelma ei ole yksilön ongelma. Se on yhteisön ongelma.
Oireilevaa tulisi katsoa oppikirjan tavoin, jotta mikä ulkopuolella mättää

Ilman psyykkistä kipua ihminen ei kehity. Psyykkinen kipu on evoluution kannalta välttämätöntä. Trauman kohtaaminen avaa tietoisuuttamme, poistaen mielen ympäriltä harmaita kerrostumia, jotka “estää näkemästä ja kokemasta maailmaa lapsen lailla”.

Perspektiiviä “negatiivisuudesta”.
Olemme ymmärtäneet negatiivisuuden merkityksen väärin.
Jos ihminen ei tunne kielteisiä tunteita,
hänestä tulee negatiivinen
.

Mitä enemmän sä vanhempana keskityt eheyttämään itseäsi; keskeneräisistä asioista ja traumoista, sitä kevyemmän taakan jätät lapsesi hartioille. Vanhempi tee palvelus lapsellesi, kohtaa itsesi ja kipusi.

Ahdistus on parhaimmillaan kuin kipulääke, jos sille antautuu.
Se vahvistaa Sinua, jos kutsut sen sisääsi.
Anna ahdistukselle lupa tulla, muutoin se kolkuttaa oveesi uudestaan ja uudestaan, jos sen torjut.

Väsymys ja uupumus ei ole rangaistus, vaan se on tuotu sinulle lahjaksi.
Jotta voisit kuulla itseäsi paremmin, on sinun mentävä ensin itsesi ääreen lepäämään

Totuuden tiellä on vain yksi suunta.
Se on sun sisimpäs.
Vain sitä kautta voit löytää todellisen olemuksesi.
Lohdullista on, että Sinua kannetaan, joka hetki, vaikka ei siltä aina tunnu.

Luomisvaiheessa ihminen kokee olevansa elämän ulottumattomissa. Tämä ns. suvantovaihe voi kestää kuukausia, jopa vuosia,
mutta sillä on tehtävänsä.
Sinua valmistetaan tulevaan ♥️

Kun ihminen tulee esiin itselleen ja alkaa tahtomaan,
tulee ELÄMÄ myös häntä vastaan.
Matka ITSEKSI eli SINUIKSI on kipeä prosessi, koska se tuo esiin kaikki ne haavat, kun sinut hyljättiin ja kun sä itsesi hylkäsit. 

Elämässä menestyjän merkki on antaa itsensä mennä tarvittaessa rikki. Vinoutuneen & hauraan on ensin sorruttava, jotta eheää ja kestävää voi kasvaa tilalle. Älä pelästy murtumista, vaan anna sen kasvattaa Sinulle uudet siivet

Itsensä rakastaminen ei ole todellisuudessa helliviä oloja, hoitoja tai lahjojen antamista itselleen. Se tuntuu useimmiten hyvin epämukavalta, sillä se on itsensä puolella olemista haastavissa tilanteissa. Se on toisten miellyttämisestä poisoppimista ja tarvittavaa suorasanaisuutta. Itsensä rakastamisen tiellä ei tyydy enää hetken hyvään, vaan kokonaisvaltaiseen, eheään

%d bloggers like this: