PALVELUNI

Haluan auttaa sinua jolle olemassa olevat mielenterveyden auttamismuodot eivät riitä ja sinulla on aidosti halu parantua.

Kärsitkö pakko-oireisesta häiriöstä, masennuksesta, ahdistuksesta, läheisriippuvuudesta, syömishäiriöstä, synnytyksen jälkeisestä masennuksesta tai mistä tahansa oireilusta johon tarvitset toisenlaista, vaihtoehtoista lähestymistapaa? Pelkkä puhuminen ja tiedostaminen ei yksinomaan riitä. Tulee mennä syvemmälle, kuulemaan ja korjaamaan kohtaa josta oireilu alkoi.

Masennus, ahdistus ja monet riippuvuus häiriöt ovat seurausta siitä, kun olemme kadottaneet yhteyden itseemme (sisäiseen lapseen), muun muassa traumojen, elämän haasteiden ja epäsopivan ympäristön johdosta.
“Lapsena ei ole saanut olla lapsi, vaan on pitänyt ottaa jo varhain vastuun kantajan rooli”. Silloin ihminen alkaa elämään selviytymistilassa ja selviytymismekanismien kautta ja yhteys itseen lakkaa.

Autan sinua kohtaamaan itseäsi syvemmältä tasolta, toisin sanoen löytämään tien takaisin itseesi, sekä tuntemaan myötätuntoa haavaasi ja sisäistä lastasi kohtaan, joka on “se” korjaavin kohta paranemisessa.

Kun saamme yhteyden takaisin itseemme alamme voimaantua, elämän ilo alkaa pikkuhiljaa palautua ja kiusalliset oireet myös lieventyä. Tämä ei tapahdu hetkessä, vaan pikkuhiljaa, mikä on parantumisesi kannalta tärkeää.

Miksi levitän tietoisuutta mielenterveydestä ja autan ihmisiä parantumaan?

Olen 9- vuotiaasta lähtien oireillut lapsuuden perheeni ongelmiin.
Olen kärsinyt vakavasta pakko-oireisesta häiriöstä, syömishäiriöstä, masennuksesta, ahdistuksesta, läheisriippuvuudesta, synnyksen jälkeisestä ahdistuksesta jne. joihin en koskaan saanut auttajatahoilta riittävää apua ja ymmärrystä.
19-vuotta sitten lapsuuden trauma nousi voimakkaasti pintaan, kokemusta voimisti ympäristön tuoma kuormitus ja jonka seurauksesta mieleni romahti. Minua eivät tuolloin auttaneet psykiatrian hoitokeinot ja silloinen psykoterapia, pikemminkin hoitomuodot toivat elämääni uuden trauman. Oireita hoidettiin, mutta syytä ei selvitetty.

Minua ei koskaan ymmärretty, että miksi minua ahdisti ja miksi oireilin.
Olisin tarvinnut kipeästi auttajaa joka olisi syventynyt ymmärtämään minua kokonaisvaltaisemmin, sekä kuuntelemaan oireideni taakse.

Kokemukseni auttoi oivaltamaan, että mielen oireilu on aina itsessään terve reaktio. Oire on mielen ja kehon keino herättää huomio todelliseen vääristymään. Oireita ei tarvitse poistaa tai hoitaa, niitä tulee oikein kuunnella ja ymmärtää. Ympäristöllä ja kanssa ihmisillä on myös suuri vaikutus oireiden syntyyn ja olemassa oloon.

Monta terapia prosessia läpikäyneenä olen kokenut, että keskustelu ei yksinomaan riitä, vaan tulee mennä syvemmälle parantamaan haavaa josta oireilu alkoi. Haavan parenemisessa auttaa oma myötätunto. Tämä hoitomuoto on kehittynyt kovan sisäisen kohtaamistyön tuloksena ja täten oman paranemisprosessin kautta.

Korjaava hoitomatka itseen, video vastaanotto

Rentouttavan mielikuvamatkan avulla tarkastelemme tilannettasi yhdessä tarkemmin menemällä syvemmälle lapsuuteen ja ongelman ytimeen, sekä syntyneeseen vääristymään. Luon sinulle läsnäolollani turvallisen tilan jossa voit olla juuri sellainen kuin olet. Syvällä sisimmässä kohtaat sisäisen lapsesi. Sisäisen lapsen kohtaaminen ja myötätunto lasta kohtaan on hoidon korjaavin kohta. Kohtaaminen tuo sisäistä turvallisuuden tunnetta, joka rauhoittaa välittömästi hermostoasi.

 Ohjaan sinua lempeästi ja tiedostat koko ajan mitä ympärilläsi tapahtuu. Rentoutuneisuuden tila antaa alitajunnalle enemmän sijaa olla läsnä. Tapaamisessa välittyy myös myötätunto energiaa joka tuo sisäistä rauhaa ja vähentää ajatuksen juoksua. Sessio on voimakas, mieltä- ja tunteita tasapainottava.

Voit varata minulle video vastaanottoajan (Google video, Teams). Traumanäkökulman ohella suuntaukseni tapaamisissa on voimavarakeskeinen. Motivaationi on vahvistaa itsetuntoasi ja tyylini on kääntää asioita ikään kuin päälaelleen. Näen vahvuutta siellä jossa koet ehkäpä heikkoutta. Saatat positiivisesti yllättyä! Erityisherkkyyden vuoksi kykenen aistimaan sinusta paljon ja minulla on taito samaistua sinun tilanteeseen. Jokainen kohtaaminen on erilainen ja ennalta suunnittelematon. Auttajana antaudun täysin hetkeen kuuntelemaan ja näkemään sinua syvemmältä tasolta. Olen kohtaamisessa vahva tuki rinnallasi ja annan sinulle välineitä auttaa itse itseäsi.

Vaihtoehtoisesti voimme tarkastella tilannettasi ilman mielikuvamatkaa ja hoitotapaaminen on silloin enemmän keskusteleva. Käytän tapaamisissa mukana rentoutus menetelmiä ja hengitysharjoituksia joka luo mahdollisuuden syvempään työskentelyyn. (Voimme myös tarvittaessa toteuttaa tapaamisen puhelimitse joka on hinnaltaan hieman edullisempi).

HINNAT

Tarjoan 60-75 min videotapaamisia:

  • 60 min- 60e
  • 75 min- 70e

Ajanvarauspyyntö:

Asiakas palautteita:

“Kohtaaminen Marjan kanssa oli hyvin koskettava, ja kokemus parantava matka kohti sisäistä lastaan ja eheytymistä. Verrattuna pelkkään puhumiseen, kuten usein terapiassa on, hoitotapaaminen tuntui kehossa ja tunnetasolla, mikä syventää oivallusta, ankkuroi sen kehoon – niin parantuminen voi alkaa. Marja oli matkalla tukena ja turvana, ja sanoitti asioita ja kokemusta sekä auttoi löytämään oikean suunnan silloin, kun rahkeet eivät itsellä riittäneet. Suosittelen lämpimästi tapaamista Marjan kanssa”

“Hoidoista on ollut tosi paljon apua ja oon voinut paremmin. Niistä on saanut voimia uusin päiviin ja haasteisiin”. (nuoren, 14v. palaute)

“Olen kokenut, että lempeä lähestymisesi myötätunnolla on hoitavaa. Voisin kuvitella, että omakohtainen kokemustausta heijastuu auttamiseen. Tämä tapa, mielikuvamatka, on puhutteleva tapa, mielenkiintoinen. Uskottava, jos siinä sydämellään osaava on auttamassa, näin olen sinusta kokenut”.

“Koin online tapaamisen erittäin miellyttäväksi. Minulla oli hyväksytty ja turvallinen olo kertoa sinulle omista asioistani. Tapaaminen oli erittäin voimauttava”

Olen ollut tosi tyytyväinen tapaamisiin ja niiden jälkeen on aina rauhallinen olo. Sinusta tuntee, että välität ja ymmärrät mitä itse kokee ja on kokenut. Syvälle omaan itseensä meno on vähän pelottavaa ja luulin etten osaa sitä, mutta hyvin sinne ohjasit ja tuntuu, että sitä kautta alkaa näkemään itsensä uudessa valossa“. 

Copyright © 2022 Marja Matikainen

TMI: Elämän Voima Y-tunnus 2468651-0

%d bloggers like this: