Joogaa mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi

Jooga on yhtä kuin “tulla yhteyteen itsensä kanssa”. Jooga kasvattaa henkistä ja fyysistä voimaa tuomalla joustavuutta kohdata arjen ja elämän haasteita. Jooga rauhoittaa mieltä vähentäen ahdistusta ja tasapainottaen tunteita. Joogasta on suurta apua mielenterveysongelmien, kuten ahdistuksen ja masennuksen hoidossa, sekä traumojen hoidossa. Jooga tuo sisäistä mielihyvää ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hengitysharjoitukset rauhoittavat välittömästi parasympaattista hermostoa. Pitkät venytykset vähentävät mielen aktiviteettia ja poukkoilevaa ajatuksen juoksua, samalla venytykset avaavat tunteita ja tunnelukkoja. Vaikeita tunteita kohtaamalla vapaudumme raskaista tunne muistoista ja traumoista. 

Joogan vaikutukset ovat yleensä välittömät. Joogan tuoma levollisuuden tunne auttaa ihmistä ymmärtämään omaa tilannettaan selkeämmin. Jooga lisää myötätuntoa ja lempeyttä itseä kohtaan. Mielen ja tunteiden selkeys tuo ulottuvuuden nähdä tilanteita laajemmasta perspektiivistä. Perspektiivi voi olla pelastava elementti vaikeassa elämäntilanteessa.

Keskityn joogassa erityisesti mielenterveyttä tukevaan ja parantavaan puoleen. Kokemukseni ja ammattitaustani puolesta kykeneen kohtaamaan ja auttamaan asiakkaita jotka ovat kohdanneet traumoja ja kärsivät vaikeastakin mielenterveysoireista. Voit lukea minusta ja taustastani enemmän seuraavan linkin kautta https://marjamatikainen.com/about/

JOOGAA MIELENTERVEYDEN TUEKSI (ONLINE)

Järjestän mielenterveyttä tukevaa ja parantavaa joogaa sunnuntaisin klo 17 – 18.15. Voit siis osallistua kotoasi käsin. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse. Riittää kunhan sinulla on halu osallistua ja olet valmis hieman haastamaan itseäsi, sekä antautumaan liikkeiden tuomille vaikutuksille.

Teemme pitkiä ja avaavia venytyksiä jotka rauhoittavat mieltä ja avaavat sopivasti tunteita. Harjoituksen aikana välittyy myös hoitavaa energiaa. Jokaisella kerralla on myös tietty teemaa joka koskettaa sanomallaan Sinun elämääsi. Alla elokuun teemat. ❤

  • 7.8 MAADOITTUMINEN
  • 14.8 VASTAANOTAN ENEMMÄN ILOA ELÄMÄÄNI
  • 21.8 LUOMISVOIMA, SISÄISET TOIVEENI JA NIIDEN ESIIN LUOMINEN

Hoito alkaa siitä hetkestä alkaen, kun päätä osallistua harjoitukseen. Hoidon vaikutuksen voit tuntea jo mielessäsi ja kehossasi. Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet. Liikkeet ovat lempeitä ja yksinkertaisia. Ohjaan sinua turvallisesti asanoihin, joissa on hieman haastetta, mutta joiden äärellä voit levähtää.

Järjestän harjoituksen google video meeting kautta. Jos sinulla on gmail sähköposti, sinun tarvitsee vain avata jakamani linkki, niin pääset osallistumaan. Vaihtoehtoisesti käytän myös Teams sovellusta. ❤

Lähetä minulle sähköpostia marjah.matikainen@gmail.com osoitteeseen, tai ilmoittaudu alla olevan lomakkeen kautta jos haluat osallistua. Pyydän ryhmätunnille osallistumisesta 10e, jonka voi maksaa esim. Mobile payn kautta tai tilisiirtona.

Järjestän myös yksityistunteja, sekä ryhmätunteja esim yrityksille ja yhdistyksille. Luon tunnista juuri sinun tai ryhmäsi näköisen. Käytän tunneilla mukana myös aforismeja ja runoja. Vaihtoehtoisesti harjoituksen jälkeen kirjoitamme luovaa tekstiä. Tässä harjoituksessa keskitymme erityisesti kuuntelemaan omaa sisäistä puhetta, jonka tuotamme esiin luovasti paperille. Aikaisempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta ei tarvitse.

Otathan yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta.

Olen harrastanut liikuntaa lapsesta lähtien ja olen luontaisesti hyvin notkea. Ennenkuin edes tiesin joogasta yhtään mitään Jooga asanat olivat minulle luontaisesti jo lapsuudesta lähtien tuttuja. Olen aina kiemurrellut kehoani “omituisiin” asentoihin, jotka ovat tuottaneet hyvää oloa ja rauhan tunnetta, vaikka mielelläni ei ollut mitään hajua siitä mitä teen.

Heinäkuussa 2021 valmistuin Hatha jooga opettajaksi (200h, RYT) Costa Ricassa. Siitä lähtien olen opettanut joogaa säännöllisesti ja syventynyt taustani ja kokemukseni myötä joogan erityisesti mielenterveyttä eheyttävään puoleen. Kevät- ja kesäkauden (3,5kk) vietin Costa Ricassa jossa opetin säännöllisesti joogaa. Käytän yksityisvastaanotoilla asiakkaita kohdatessani myös joogaa ja meditaatiota tarvittaessa mukana.

Vahvin työväline joogaopetuksessani on herkkyys aistia ja tuntea sekä olla läsnä. “Täysin virran mukana meneminen” on oikeastaan ainoa keino tuottaa asiakkaille heitä palveleva lopputulema. Käytän myös sanoja ja omia kirjoituksiani esimerkiksi runojen muodossa syventääkseni asanoiden merkitystä.

ILMOITTAUTUMINEN JA YHTEYDENOTTO LOMAKE

%d bloggers like this: